Over ons

Het Alzheimer Café: is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, kinderen, familieleden en vrienden.  Ook andere belangstellenden zijn van harte welkom. De bezoekers praten met elkaar over de dingen die ze meemaken, wisselen informatie uit over dementie en de mogelijkheden voor hulp. En dat gebeurt allemaal in een gemoedelijke en gezellige sfeer.

Voor wie is het? Iedereen die vragen heeft over  dementie kan bij het Alzheimer Café terecht. Of iemand nu bang is dement te worden, onlangs heeft gehoord dat hij dementie heeft, zorgt voor iemand met dementie of er op een andere manier mee te maken heeft: iedereen is welkom.  De bezoekers leren van elkaars ervaringen en kennis.

Wat gebeurt er? Iedere bijeenkomst nodigen we een ervarings- of professionele deskundige uit die vertelt over een van de vele facetten van dementie. Soms met gebruik van beeldmateriaal.

Onder het genot van een kopje koffie is er tijd om vragen te stellen en met elkaar over het onderwerp van gedachten te wisselen of ervaringen te delen.

Kom gerust eens kijken! U hoeft zich niet aan te melden en de toegang is gratis.

Het Alzheimer Café Zeewolde is een initiatief van: Steunpunt Zeewolde, Ervaringsdeskundige vrijwilligers, Icare, Coloriet, Welzijn Zeewolde en Alzheimer Nederland.